Somen sisältöä voisi rajoittaa etiketillä

Mielipidekirjoitukset HS:n painetussa lehdessä ovat jo vuosikymmeniä olleet omalla nimellä. Nimimerkin käyttöön tulee olla perusteltu syy (arkaluonteinen asia tms).

Sama saisi päteä kommentteihin Hesarin nettiversiossa. Uudessa Suomessa kirjoitetaan nimellä.

Mitä muuta nimimerkillä kirjoittaminen palvelee kuin lähinnä vastuuttomampaa suunsoittoa, mutta ei niinkään vastuullista, harkittua ja rakentavaa keskustelua.

Jos katsoo twitteriä, nimimerkillä kirjoitetut tilit ja suoranaiset parodiatilit eivät edistä mitään kovin tavoiteltavaa, vaan ovat katkeruuden tai ilkkumisen purkamista. Se on jopa pelottavaa lukea niitä (nimimerkki ja joku lievästi sanottuna erikoinen kuva henkilön kuvana).

Miltä tuntuisi keskustella torilla ja joku haluaa liittyä keskusteluun, mutta naamioituneena? Emme näe hänen naamaansa, muut kyllä ovat paljastaneet henkilöllisyytensä.

Sellaista nimimerkillä harjoitettavaa suunsoittoa ja jopa valheellista touhua voi arvioida tämän valossa: mitä lehden lukijat sanoisivat, jos sellainen henkilö ilman omaa nimeä olisi kolumnistina? Eiköhän tulisi lukijapalautetta, että voitteko vaihtaa kolumnistia tai jopa,että lopetan tilauksen.

Twitterissä joku loukkaantui poliisin kirjoituksesta ja kirjoitti: täytyypä perustaa muutama poliisiparodiatili kostoksi.

Twitteriä, Facebookia ym mediaa tulisi koskea vaatimus:

-kirjoitettava omalla nimellä ja pitää olla henkilöllisyys todennettu rekisteröityessä. Miksi muunlainen tilanne tulisi olla? Siksikö, että olisi helppo syljeksiä sinne mielijohteitaan? Ei tarvitse olla niin instant kaiken, etteikö vähän vaivaa nähdä henkilöllisyyden todentamisessa.

Ei nimimerkillä kirjoittaminen tee suomalaisista ainakaan viisaampia.

Ei kai niin ujoja olla, että pitää piiloutua nimimerkin taakse. Tuskin, eiköhän syyt ole muut. On niin helppo olla omasta mielestä oikeassa, kun nimellä kirjoittamisen sosiaalinen kontrolli puuttuu.

Eli näin voidaan laittaa kuriin nettikiusaaminen, ala-arvoinen kielenkäyttö, valeuutiset ja kyber-vaikuttaminen vaaleihin. Voi tulla enemmän työtä, mutta toisaalta voi kysyä, että jos mielipiteitä on monta sataa (esim Iltasanomat), kuka niitä edes lukee kaikkia, juuri muuta kuin etsii omansa.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005453832.html

eskotnurminen
Sitoutumaton

Varatuomari. Ollut pankkialalla 30 vuotta (1987 - 2016).
Olen 60-vuotias.
Vuonna 2016 alkaneen nousukauden huippu saavutettiin jo 2018. Sinä aikanakin käytännössä joka vuosi otettiin uutta velkaa.
Realismia on, että nykymenon jatkuessa Suomi ei lyhennä velkaansa ollenkaan, vaan tulee ylittämään EU:n 60 %:n rajan.
Ekonomistit ovat useamman kerran nytkin ennen syksyn 2018 budjettiriihtä sanoneet, että nyt on aika kerätä puskureita. Se tarkoittaa velan lyhentämistä. Mutta puuttuu poliittinen rohkeus tehdä tarvittavat päätökset.
Valtionvelkaa tulisi lyhentää neljä miljardia vuodessa.
Suomi ei tullut eikä tule kuntoon kuin solidaarisuudella, jossa kaikki laitetaan maksamaan. Se tarkoittaa ennen kaikkea niitä, joilla on maksukykyä. Osingot kattavammin verolle ym. Solidaarisuus tarkoittaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Se ei toteudu, jos jokainen ajaa puolueensa etua. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on paras lääke torjumaan syrjäytymistä ja eriarvoistumista.
Ajatuksiani voit lukea näistä Puheenvuoro-kirjoituksista, aiheina: valtion velka, sijoittamisen verotus, sisäilmaongelmat, sote, hävittäjähankinta, opiskelurauha kouluihin, työkyvyttömyyseläkeratkaisut, sokerivero, maahanmuuttajien sosiaaliturva voisi olla alempi alkuun; keinoista estää nettisaalistusta (Oulun ja Helsingin tapaukset).
Vain solidaarisuudella voidaan ratkaista Suomen haasteet: sairaiden hoito, vanhusten huolto, nuorten syrjäytyminen, työttömyys, koulutus, energian saatavuus ja hinta, ilmastonmuutos, köyhyys, valtion velka, sekä alueiden kehityserot.
Sisäilmaongelmiin olen ehdottanut uutta virkaa: sisäilmavaltuutettu. Sisäilmaongelmat koskettavat jopa 800.000 ihmistä.
Tasoristeykset: puomit 200.000 euroa per risteys. Vaarallisimpien 140 risteyksen puomittaminen maksaisi 28 miljoonaa eli ei liian paljon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu