Esko Nurminen Suomi kuntoon solidaarisuudella.

Namusedistä pitää varoittaa kouluissa nyt


Kouluissa, esim. uskonnon ja psykologian opettajan toimesta, pitää nyt kertoa, mitä väärinkäytöksiä on tapahtunut Oulussa ja Helsingissä. Ja että niitä tapahtuu jatkuvasti, siksi niitä pitää varoa.  Niitä tapahtuu sekä kantasuomalaisten toimesta että maahanmuuttajien toimesta.

Varoittaminen pitää toki tehdä harkiten niissä luokissa, ehkä jopa kouluissa, joissa on uhreja oppilaana.

Pitää kertoa, millaisia vaaroja sisältyy Facebookin keskusteluryhmiin.

Kyllä namusedistä on varoitettu minun lapsuudessani 70-luvulla. Onkohan tämä varoittaminen jäänyt vanhemmilta?
Valitettavasti ihmisessä on yhä syntiä.

Vaaroja on yhä olemassa.
Individualismi johtaa siihen, että luullaan kunkin pärjäävän. Sosiaalinen kontrolli olisi sitä, että vähän tiedetään, mitä naapuriasunnossa tehdään, miksi siellä vierailee nuoria tyttöjä. Individualismi johtaa sosiaalisen kontrollin puutteeseen.
Vaaroista pitää varoittaa.

Kun tällaisista vaaroista puhutaan koululuokassa, saattaa tapahtua, että jonkun uhrin, joka ei vielä ole kertonut kenellekään, tunteet tulevat pintaan. Siksi opettajan täytyy olla sellaiseenkin varautunut.

Kielitaito olisi olennainen, jotta maahanmuuttaja saisi luonnollisia päivittäisiä kanssakäymiskontakteja vastakkaiseen sukupuoleen rikastuttamaan elämää, ettei nainen tai tyttö olisi vain hyväksikäytettävä objekti.

Matteus 18:6: Joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyyteen.

(Selvennös: Jeesus ei kehoita oman käden oikeuteen, vaan esivalta hoitaa rankaisemisen).

_________ Tilaisuuden järjestäjä vastaa turvallisuudesta, esim. nuorten leirin tai urheilutapahtuman. Samanlainen vastuu tulee säätää Facebookille, eli velvoite estää valeprofiilit. Vaikka profiilin luojan (rekisteröityjän) tunnistaminen maksaisi jonkin verran Facebookille, niin periköön sitten 5 - 10 euroa rekisteröityjältä. Ei ole hirveä maksu, kaikki ei ole ilmaista. Lapsien, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia, tunnistamisessa voitaisiin käyttää hänen vanhempansa tunnistamista ja vanhemman antamaa vahvistusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Oulussahan namusetiä kuskataan kouluihin ja päiväkoteihin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tietenkin lestadiolaisuuteen pätee sama kuin kaikkiin uskonlahkoihin: mikään niistä ei hyväksy seksuaalista väkivaltaa, kaikkien piirissä sitä tapahtuu. Kun joku nettikirjoittelija puhuu "pedofiiliuskonnosta", hän puhuu kaikista maailman uskonnoista ja ateisteista myös, myönsipä hän sitä tai ei.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Niin, hymistely ja sinisilmäisyys ei sovi mihinkään yhteisöön, vaan valppaus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset