Esko Nurminen Suomi kuntoon solidaarisuudella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ääri-islamilaisuus

Rajat kiinni jihdisteilta – Maltilliset muslimit kiittävät

On käsittämätöntä, että vapaaehtoisesti Suomesta Isisin riveihin taistelemaan lähteneet voivat ylipäätään palata Suomeen. Jos Breivik olisi hirvittävän joukkomurhan jälkeen päättänyt tulla Suomeen, olisimmeko etsimässä syitä hänen raakuuteensa syrjäytymisestä ja olisimmeko tarjoamassa hänelle deradikalisaatiota? Jos Breivik olisi tullut Suomeen, niin olisitteko tarjonneet hänelle väkivaltaisen ekstremismin ohjelmaaa hyvä sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg? Miksi kymmeniä murhaava Isis-terroristi on yhtään vaarattomampi, kuin Breivik? Miten perustelette sen meille?

Halla-ahon harharetket

Katselin Jussi Halla-ahon haastattelua Ykkösen aamu-tv:ssä. Toivottavasti perussuomalaiset valitsevat hänet puheenjohtajakseen. Se sementoisi puolueen pysyvästi marginaaliin. Olisi aina hörhökerroin korkealla ja kannatus matalalla.

Terrorin politiikkaa

Meidän vuosisadallamme on tapahtunut ennen eilisiä Pariisin tapahtumia monia muitakin politiikkaan merkittävästi vaikuttaneita terrori-iskuja. Maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen sodan käynnistäneet al Quaidan iskut New Yorkiin ja Washingtoniin käänsivät George W. Bushin kannatuksen alamäestä jyrkkään nousuun. Jo sitä ennen kerrostaloissa räjäytetyt pommit Venäjällä auttoivat tuolloin vielä huonosti tunnetun Vladimir Putinin ensimmäiseen vaalivoittoonsa vuoden 2000 presidentinvaaleissa.

Poliittinen suurmoskeija

Helsingin suurmoskeijahankkeesta käytävä julkinen keskustelu näyttää valitettavasti kiertävän kehää varsin epäoleellisten seikkojen ympärillä. Uskonnonvapaus tai muukalaisvastaisuus eivät ole hankkeen toteuttamisen kannalta merkittävimpiä seikkoja. Olennaisinta on se, että suurmoskeijahanke on poliittinen.

Ruotsissa ongelmalähiö = maahanmuuttajalähiö

Katsotaanpa tarkemmin Ruotsin ongelmalähiöitä. Niitä on siis Ruotsin poliisin raportin mukaan yhteensä 53 kappaletta, joista 15 on pahimpia eli "erityisen altistuneita alueita", ja niillä viranomaisten mahdollisuus toteuttaa tehtäviään on rajallinen.

Tanskalainen moskeija dokumentti - Avaa silmät Suomi!

Katselin Yle Areenasta "Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa" dokumenttia avoimin mielin ja ajattelin, että ehkä nyt tulee vain yksittäinen tapaus esille. Olin väärässä. Kyse olikin suurimpien tanskalaisten kaupunkien johtavista uskonnollisista yhteisöistä, joiden johtajat saarnasivat seuraajilleen tiukkaa islamin tulkintaa, jossa miehen pitää elättää naista ja naisen pitää tehdä juuri niin, kuin mies käskee.

Islamilaista todellisuutta

Brittiläisen The Independent -lehden arkisto on osoittautunut erinomaiseksi materiaaliksi, kun haluaa saada jäsenneltyä taustatietoa islamilaisen maailman yhteiskunta- ja valtarakenteista. Se on tullut hyvin selväksi, että Saudi-Arabialla on lusikkansa mukana miltei kaikissa Lähi-Idän kriiseissä.

Kun saudien rinnalle niputetaan USA:n Lähi-Idän tavoitteet ja toimintamallit, ei ole pieninkään ihme, että konfliktit eivät ota laantuakseen.

Sota Jumalaa ja Allahia vastaan

Poliisi ei ole antanut tietoa Ylivieskan kirkon polttajan motiiveista eikä meillä ole syytä lähteä arvailemaan niitä. Joissakin sosiaalisen median puheenvuoroissa varsinaiseksi syylliseksi on joka tapauksessa jo nimetty arkkipiispa ja hänen pakolaismyönteisiksi leimatut puheensa.

Uusi painos (alkuperäinen)

Kolumni julkaistu " aika" paljon lyhennettynä TurunSanomissa 6.8.2015 . TS lyhensi kolumnin osittain tekstin pituuden takia, mutta niin tai näin tässä orginaali tekstini :

 

Uusi painos

Kirjoitin ja lähetin vähän aikaa sitten Turun Sanomiin lukijan kolumniksi tarkoitetun kirjoituksen, joka käsitteli maahanmuuttoa ja rikollisuutta, lisäksi Petteri Orvon outoa äänestys käyttäytymistä hallitus ohjelman vastaisesti pakolaistaakan jakamiseksi EU, n alueella. Kirjoituksen nimi oli ”Taas tätä samaa Persu valitusta”

Ääri-islamilainen terrori käynnistyi Euroopassakin

Uutiset kertovat ääri-islamilaisten terrori-iskuista eri puolilla Eurooppaa. Se ei ollut sattumaa. Eikä jatkokaan ole sattumaa. On käynnistynyt ääri-islamilaisten terroristien hyökkäykset. Siinä taistelussa avoin ja demokraattinen yhteiskunta on hyvin haavoittuvainen ja voimaton.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä