*

Esko Nurminen Valtion velkaa pitää lyhentää

Kaikki blogit puheenaiheesta Harhainen todellisuuskäsitys

"Tutustu maahanmuuttajiin ja haluat maapallon ilman rajoja!"

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori ja entinen Kelan tutkimusprofessori Heikki Hiilamo piti viime keskiviikkona luennon siitä, miten "ennakkoluuloja" EU:n ulkopuolisista maista Suomeen asylum-taikasanalla virtaavia, lähinnä miehiä kohtaan saataisiin hälvennettyä.

Lakastuneet kudokset ovat seurausta väkivaltaisista ajatuksista tyypin mielessä

Röyhkeä, väkivaltainen tyyppi synnyttää aivoissaan kuvitelman geneettisesti määräytyvistä ihmisroduista, joita ei ole olemassa. Geneettisesti ihmiskunta on yhteneväinen ja samaa täynnä. Ihmisrotu on poliittinen käsite, joka on näkyvä vain niille tyypeille, jotka itseään haluavat nostaa toisia ihmisiä rajoittamalla. Kokonainen yhteiskuntaluokka voidaan tuhota siinä esiintyvien poliittisten rotupiirteiden vuoksi. Ihmisillä kuvitellaan olevan yhteiskunnallisesta asemasta johtuvia periytyviä piirteitä, jotka oikeuttavat heihin kohdistuvan silmittömän alistamisen sekä sanoin että teoin.

Mitä tapahtuu todella? Vuorovedet vuodenvaihteessa 2015-2016

 

Mitä tapahtuu todella? Vuorovedet vuodenvaihteessa 2015-2016

*

Olemme lähdössä tietämään mitä emme tiedä nyt

(P. Saarikoskea soveltaen vh)

*

2015

… harva asia – ei edes vihollisen propaganda – murentaa niin tehokkaasti ihmisen moraalisen selkärangan kuin vastikkeettomasti saatu raha tekee, sisältäpäin.  Ja varsinkin kun siitä tehdään ihmisoikeus, joka vapauttaa viimeisestäkin velvollisuudesta.

Kansa ei ole jakautunut kahtia

Viime aikoina on usein kuultu väite, että kansa on jakautunut kahtia, varsinkin suhtautumisessaan maahanmuuttoon.  Epäilemättä joidenkin itseään maahanmuuttokriittiseksi kutsuvien asenteet ovat jyrkentyneet ja vihaa on lietsottu  turvapaikanhakijoita kohtaan.
Vihapuheiden perusteella jotkut häiriintynet ihmiset ympäri maata ovat pitänyt oikeutenaan ryhtyä vahingontekoihin ja väkivaltaan.
Pieni vähemmistö häiriköitä ovat rasismin vastustamisen nimissä luvattomissa  vastamielenosoituksissa käyneet jopa poliisien kimppuun kiviä heitellen.

EU ja Neuvostoliitto

Euroopan ja Venäjän välinen nokkapokka ja euron kriisi kertovat EU:n elävän historiallisesti samanlaista vaihetta, jota Neuvostoliitto kävi viimeisinä aikoinaan läpi.

 

Maahanmuuton turha jankkaus

Puheenvuoron keskusteluissa esiintyy niin paljon maahanmuuttojankkausta, että jos jokaisesta  jankkauksesta saisi jonkun pienen yhteiskunnallisen sentin niin Suomen kansantalous nousisi viivana ohi Ruotsin. Ei siitä kuitenkaa saa, joten sillä välin kun muualla tehdään fiksumpaa, Suomessa keskitytään kasvattamaan bruttojankkaustuotetta uusiin jankkaussfääreihin.

Tässä kultaiset ohjeet, miten päästään eroon turhasta jankkaamisesta: 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä