Esko Nurminen Suomi kuntoon solidaarisuudella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Populistinen äärioikeisto

Terrorin politiikkaa

Meidän vuosisadallamme on tapahtunut ennen eilisiä Pariisin tapahtumia monia muitakin politiikkaan merkittävästi vaikuttaneita terrori-iskuja. Maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen sodan käynnistäneet al Quaidan iskut New Yorkiin ja Washingtoniin käänsivät George W. Bushin kannatuksen alamäestä jyrkkään nousuun. Jo sitä ennen kerrostaloissa räjäytetyt pommit Venäjällä auttoivat tuolloin vielä huonosti tunnetun Vladimir Putinin ensimmäiseen vaalivoittoonsa vuoden 2000 presidentinvaaleissa.

Vainotulle turvapaikan myöntävä taannee tulevaisuudessa sen itselleen

Vainotuille turvapaikan takaavaan järjestelmään kansan osallistuvat varmistaakseen sen, että sitten kun niiden alue joutuu miehitetyksi, kansaan kuuluvilla on oikeus päästä turvaan miehittäjältä. Ajatuksena on vastavuoroisuus: kun tarjoamme vainotulle turvapaikan, edistämme myös mahdollisuuttamme saada turvapaikka, kun itse tarvitsemme hengenhädässä tai vapauttamme vietäessä sitä. On Venäjän nykyisen diktatuurijohdon sekä sitä myötäilevän kiihkokansallisen oikeiston etu, että puramme turvapaikkajärjestelmän tarjoamatta tilalle uutta.  

Melonit ja lippalakit Putinin valtakoneiston salainen ase

                Tässä lista Putinin valtakoneistoa pönkittävistä ja/tai sen kanssa yhteistyötä tekevistä oikeistopopulistisista puolueista:

                Front National

                Fidesz, Unkarin hallituspuolue

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä