*

Esko Nurminen Valtion velkaa pitää lyhentää

Kaikki blogit puheenaiheesta A-Talk

A-Talk. Kuka puhuu suurmoskeijakeskustelussa?

Mikäli A-Talk jäi katsomatta, tässä on lyhyt referaatti ohjelman alusta ja vinkki katsomiseen, jotta kunnia menee sinne, mille se kuuluu, eli Yleisradiolle. Samalla todetaan, että Ylen tuottaja Ville Kolari perui Lähi-Idän politiikan asiantuntijan Alan Salehzadehin osallistumisen. Siitä lopuksi.

 

Keskustelun alku 

 

Eilinen A-talk ja Ulkolinja

Eilinen Ylen keskusteluohjelma A-talk yllätti positiivisesti. Jan Anderssonin juontamassa keskustetussa olivat mukana kansanedustajat Antti Häkkänen (Kok) ja Susanna Huovinen (SDP) sekä prikaatikenraali evp. Juha Pyykönen ja Tampereen yliopiston tutkija Matti Pesu. Keskustelun aiheena oli : Trump voitti - olemmeko turvassa.

Opetusministerin logiikka rautaisen kestämätöntä

Eilisessä Ylen A-Talk keskustelussa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen yritti vakuuttaa koulutusleikkausten välttämättömyydestä kilpailukyvyn palauttamisen kannalta ja epäonnistui pahasti.

A-talk ja myytti suomalaisten metsässä asumisesta elää

A-talk käsitteli torstaina asumiskustannuksia ja keskustelussa leiskui virheellisiä väitteitä sekä hämäriä mielikuvia Suomen maantieteestä. Tunnelmana oli, että juuri me suomalaiset asumme maalla. Väite ei pidä ollenkaan paikkaansa.

 

Hyvinvointivaltion halpamalli

Illan A-talk käsitteli velkaa. Keskustelijat pohtivat, miten suomalainen hyvinvointivaltio saataisiin amputoitua ja Sixten Korkman kiteytti oikeistolaisen talouspolitiikan tavoitteen: hyvinvointivaltion halpamalli!

Käsittämätöntä keskustelussa nyt on, että puhutaan ainoastaan äärioikeistolaisen talouspolitiikan viitekehyksen sisällä. Vaikka normioikeistolainen Keynes mainittiin keskustelussa, mitään keynesiläisiä toimia ei kukaan esittänyt.

Pettynyt Persu

Pettymyksen käsittelemiseen auttaisi huomattavasti se, että tietäisi, olenko pettynyt A-talk:n tekotapaan ja yleisradioon vai Persuihin.

Jos Persuja, suurinta oppositiopuoluetta ei oltu edes pyydetty ohjelmaan, olen pettynyt A-talkin tekijöihin ja yleisradioon. Sen kyllä kestää ja saa virtaa lisää toimintaan.

Jos Persuilta oli pyydetty keskustelija, eikä sitä ollut antaa, niin pettymys on masentavaa luokkaa. Jos asianlaita on tämä jälkimmäinen, meiltä joko puutuu osaavia ihmisiä puolueorganisaation yläpäästä tai puolueen puheenjohtaja ei luota muihin johtopaikoilla oleviin.

Huomioita Kiakkovierasjuhlapuinnista

Torstaisesta A-Talkista tai lähinnä sen jälkimainingeista ajattelin nyt selvennyksen vuoksi listata muutaman mieltäni kaihertavan yksityiskohdan:

 

1. En ole Jyrki Yrttiahon tytär, vaikka muun muuassa Yle Puheen tuottaja näin Twitterissä väittikin.

 

2. Jos olette kanssani eri mieltä, mikä on ihan sallittua, kannattaa keskittyä ihan asioihin eikä esimerkiksi naamatauluni haukkumiseen. Tulee vähän hedelmällisempää keskustelua.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä